maandag 31 maart 2014

Pastasalade met kruidenkaas en spek


Een gezonde combinatie van warme pasta met frisse groentjes. Simpel, snel en heerlijk!


Ingrediënten:

-  Een 3-tal stengels Lente-uitjes
-  150 gr Tagliatelle
-  200 gr Spekblokjes
-  2 Handjes rucola
-  1 bakje Kruidenkaas (Bv: Boursin)
-  Een 10-tal Kerstomaatjes
-  Optioneel: Een beetje parmezaanse kaas

Bereiding:

1.  Snijd de bosuitjes en de tomaatjes. Dit kun je van tevoren doen, maar bijvoorbeeld ook als de tagliatelle aan het koken is.



2. Bak de spekjes tot ze helemaal gaar zijn. Doe slechts een beetje boter in de pan aangezien het spek reeds veel vet laat vrijkomen tijdens het bakken.


3. Laat ze daarna uitlekken op een paar vellen keukenpapier.


4. Ondertussen kook je de tagliatelle in licht gezouten water volgens de beschrijving op de verpakking. Als de tagliatelle gaar is giet je hem af en roer je er de kruidenkaas doorheen.


5. Roer er nu ook de spekjes doorheen.


6. Roer nu de tagliatelle-mengeling doorheen de salade.


7. Serveer op een bord.

Smakelijk!




NIEUW: Download afdrukbare fiche van dit recept: Pastasalade_kruidenkaas_spek.pdf








Geen opmerkingen: