zondag 30 maart 2014

Spaghetti Bolognaise


Deze Spaghetti zit boordevol groenten en is daarom enorm gezond en enorm smaakvol!

Ingrediënten (2 tot 3 personen):

- 1 Wortel
- 1 Rode ui of Sjalot
- 1 Stengel selder
- 1 Teentje knoflook of lookpoeder
- 100 gr Champignons
- 1 Blokje groentenbouillon
- 200 gr Gehakt
- 2 Tomaten
- 250 gr Blik Passata
- 200 gr Pasta (Spaghetti)
- 35 gr Tomatenpuree (geconcentreerd)
- Enkele takjes verse tijm
- 2 tot 3 Laurierblaadjes
- 10 cl Water
- Parmezaanse kaas

Bereiding:

1.  Snijd de wortel, selder, ui & look fijn.

2.  Stoof aan in wat bakboter of olijfolie in een diepe braadpan, wok of kookpot.


3.  Voeg het gehakt toe en laat goed aanstoven.


4.  Snijd de champignons fijn, voeg toe en laat mee aanstoven.


5.  Voeg de verse tomaten toe alsook het blik passata, 1 dl water, de geconcentreerde tomatenpuree & de kruiden.




6.  Laat 20-30 minuten inkoken op een laag vuurtje.

7.  Even voor de saus klaar is kook je de pasta volgens instructies op de verpakking.

8.  Giet de pasta af en serveer in een diep bord.

9.  Leg hier een schep bolognaisesaus op en werk af met parmezaanse kaas.

Smakelijk!





NIEUW: Download afdrukbare fiche van dit recept:  Spaghetti_Bolognaise.pdf



Geen opmerkingen: