zondag 25 augustus 2013

Quesadillas


Dit Mexicaans gerecht is heel gemakkelijk om te maken en ligt binnen de tien minuten op je bord. Je kan eindeloos variëren met de vulling maar wij maken hem op basis van avocado.


Ingrediënten (voor 3 Quesadillas = 2 personen)

- 1 grote avocado ( let op dat deze zacht genoeg is. Je moet hem kunnen indrukken. Je kunt ze 'ready to eat' kopen in de winkel.)
- 3 wraps
- Een halve zak bladspinazie
- Een handvol kerstomaatjes
- Een potje kruidenkaas
- Geraspte kaas

Bereiding:

1. Smeer de wraps volledig in met de kruidenkaas.


2. Strooi over één helft een beetje geraspte kaas.


3. Snij de avocado in schijfjes.



4. Leg de avocado schijfjes over één helft van de wrap.


5. Snij de kerstomaatjes in 4 stukken.


6. Neem een grillpan en bak de tomaatjes en de bladspinazie in de pan. De bladspinazie krimpt sterk dus neem genoeg.



7. Leg de tomaatjes en bladspinazie over één helft van de wrap.


8. Strooi over één helft van de wrap nog wat geraspte kaas.


9. Plooi de wrap dubbel en leg hem in de grillpan.


10. Na zo'n 2 minuten draai je de wrap om.



11. Bak nog eens 2 minuten en hij is klaar!



Opmerking: Wij plooien de wrap dubbel ipv twee wraps op elkaar te leggen. Dit doen we omdat het zo makkelijker is om de wrap om te draaien zonder dat alles eruit valt. 

Tip: Je kunt de wrap ook vullen met bijvoorbeeld champignons, stukjes kip, tomatensalsa, etc..

Smakelijk!

1 opmerking:

Unknown zei

Wij hebben dit gerecht uitgeprobeerd en heel de familie was er weg van! We volgen jullie blog zeker nog verder op, alleszins bedankt!