maandag 26 augustus 2013

Zelfgemaakte Amerikaanse hamburger


Dit is de ultieme maaltijd voordat je uitgaat. Deze super smaakvolle burger is binnen 20 minuten klaar. Zo vind je ze niet bij de McDonalds!


Ingrediënten ( voor 2 hamburgers):

- 400 gram gehakt.
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 rode ajuin
- 1 tomaat
- 4 plakjes kaas
- Sla
- Peterselie
- Ketchup
- Olijfolie
- 2 hamburgerbroodjes ( je kan voor een nog betere smaak ook pistoles gebruiken)

Bereiding:

1. Snij de tomaat in plakjes.
2. Pers de knoflook 
3. Snij de rode ajuin en rode peper in kleine stukjes.
4. Meng dit samen met de knoflook, het gehakt en de peterselie in één kom.
5. Maak van dit mengsels 2 'ballen'.
6. Duw de 'ballen' met een spatel plat. Gehakt zet tijdens het bakken uit dus maak ze dun genoeg.


7. Bak de burgers 8 minuten in een pan en draai regelmatig om.
8. Leg net voor je de hamburgers uit de pan haalt een plakje kaas op elke burger.
9. Leg op één helft van het hamburgerbroodje een beetje sla en het andere plakje kaas.
10. Leg hierop de burgers en op de burgers een schijfje tomaat.
11. Doe op de tomaat een beetje ketchup of een andere saus naar keuze.
12. Leg de andere helft van het hamburgerbroodje op het geheel.

Tip: Heerlijk met frietjes!

Smakelijk!







Geen opmerkingen: