zondag 25 augustus 2013

Tarte tatin


Deze omgekeerde appeltaart heb je in een handomdraai klaar. De bereiding duurt slechts 10 minuten en moet maar 20 minuten in de oven. Je hebt ook maar weinig ingrediënten nodig. Perfect dus voor wanneer je grootouders op bezoek komen en je vergeten bent om een taart te kopen!


Ingrediënten:

- 2 zoete appels
- 1 pak bladerdeeg
- (riet)suiker

Bereiding:

1. Schil de appels en snij ze in schijfjes.
2. Smeer de bakvorm in met boter.


3. Leg de appelschijfjes spiraalvormig in de bakvorm.


4. Strooi een beetje suiker over de appelschijfjes.


5. Leg het bladerdeegvel over de appelschijfjes en draai de randjes naar binnen toe.


6. Duw de randjes een beetje naar beneden.



 7. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

8. Zet de taart 20 à 25 min in de oven (180 graden).
9. Snij de randjes los.


10. Leg een bord over de taart.


11. Draai in één snelle beweging het geheel om en verwijder de bakvorm.


12. Snij de taart in stukken en strooi er wat bruine suiker over.


Tip: Lekker met een bolletje ijs!

Smakelijk!

Geen opmerkingen: