zaterdag 24 augustus 2013

Spaghetti tomatenroomsaus en scampi's


Deze heerlijke smaakvolle spaghetti vergt wat meer tijd maar dat is 'ie zeker waard!



Ingrediënten (2 personen):

-  +- 200 gram spaghetti
- Olijfolie
- Handjevol scampi's
- Een klein blikje tomatenpuree
- Een rode ui
- Een rode peper
- Een tomaat
- Een paar teentjes knoflook
- Tabasco
- Peper en zout
- Een klein doosje room
- Peterselie

Bereiding:

1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2. Bak de scampi's heel kort in een wokpan ( drie minuten op een hoog vuur)
3. Leg deze nadien eventjes opzij op een bordje.
4. Pers de knoflook, hak de ajuin en de rode peper fijn en bak deze eventjes in dezelfde wokpan samen met de knoflook.
5. Snij de tomaat in blokjes en voeg deze er ook bij. Bak het geheel drie minuten.
6. Voeg de tomatenpuree toe in de wokpan en bak nog eens drie minuten door.
7. Voeg de room al roerend (!) toe.
8. Voeg de tabasco, peterselie, zout en peper toe.
9. Voeg de gebakken scami's toe aan het mengsel en laat deze een paar minuten opwarmen.
10. Giet de pasta af en giet de saus er over heen.
11. Strooi als afwerking nog wat peterselie over het geheel.
12. Tip: heerlijk met stokbrood!

Smakelijk!

NIEUW: Download afdrukbare fiche van dit recept: Spaghetti_tomatenroomsaus_scampis.pdf



Geen opmerkingen: