maandag 16 september 2013

Confituurtaart


Een lekkere taart maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Met een potje confituur en bladerdeeg tover je zo deze smuller tevoorschijn.


Ingrediënten:

- 2 rollen bladerdeeg
- Een pot (abrikozen-) confituur
- 1 ei
- Boter

Bereiding:

1. Warm de oven voor op 180 graden.

2. Smeer de bakvorm in met boter.


3. Leg een vel bladerdeeg in de bakvorm en prik er met een vork gaatjes in.


4. Knip de overtollige randen van het bladerdeeg af.


5. Verdeel de confituur over het bladerdeeg.


6. Snij het andere vel bladerdeeg in reepjes.



7. Leg de reepjes eerst verticaal over de taart.


8. De overige reepjes leg je er horizontaal over.


9. Plooi de rand van het bladerdeeg naar binnen.


10. Bestrijk de taart met eigeel.


11. Zet de taart 25-30 minuten in het midden van de oven

Opmerking: Controleer na 10 minuten of de taart niet bol staat. Zoja, prik dan met een vork tot op de bodem van de taart.

Smakelijk!



Geen opmerkingen: