vrijdag 6 september 2013

Taco's




Dit Mexicaanse gerecht heb je binnen de 20 min op tafel. Het is goedkoop, lekker en gemakkelijk te maken. Dit gerechtje is ook ideaal als je meerdere mensen te eten moet geven. Met de vulling en de saus kan je eindeloos variëren. 



Ingrediënten (2 personen) :

- Taco schelpen/kommetjes (4 p.p)
- 400 gram gehakt
- Maïs (een half potje)
- 2 tomaten
- Halve komkommer
- 1 rode peper
- 1 rode ajuin
- Peterselie
- Pittasaus
- Olijfolie

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de tomaten, de rode peper, de komkommer en de rode ajuin in kleine stukjes. Doe deze in een kom.
3. Voeg hierbij de maïs toe en een beetje peterselie. Meng het geheel door elkaar.


4. Leg de taco schelpen/kommetjes in de oven voor 10 minuten.




5. Bak het gehakt in een (wok-) pan. Tijdens het bakken met je met een spatel het gehakt in kleine stukjes hakken en op tijd omroeren.


6. Het gehakt is klaar als de randen bruin worden.


7. Haal de taco schelpen/kommetjes uit de oven en vul deze eerst met de groentemengeling.


8. Voeg het gehakt toe.


9. Doe de looksaus over het gehakt.

Tip: Je kan met de vulling zelf variëren. Zo kan je bijvoorbeeld een lekkere guacemolé vulling met ijsbergsla gebruiken. Je kan ook een andere saus nemen. Of leg kaas over de taco's die dan heerlijk smelt in de oven!


Smakelijk!





Geen opmerkingen: