maandag 9 september 2013

Mosselen met frietjes


We weten dat dit een doodsimpel gerechtje is waar je eigenlijk zelfs niet voor moet kunnen koken. We besloten om dit gerechtje toch te tonen omdat we ervan versteld stonden hoeveel mensen niet wisten hoe gemakkelijk én goedkoop mosselen zijn als je ze zelf maakt. Een pak mosselen voor 2 personen (=2 kg) kost in de winkel tussen de 6 en de 10 euro, afhankelijk van de grootte van de mosselen. Op restaurant kosten ze minstens 20 euro per persoon.


Ingrediënten (2 personen) :

-  2 kg mosselen 
- Mosselgroentjes
- 70 gram mayonaise
- 10 gram azijn
- 20 gram mosterd
- Pak frietjes

Bereiding:

1. Was de mosselen en doe ze in een mosselpot (1 pot per persoon).


2. Voeg de groentjes en een half glas water aan de mosselen toe. Meng deze door elkaar.


3. Zet de pot 8 minuten op een gemiddeld vuur. Ondertussen bak je de frietjes in een friteuse (8 min voor goudbruine frietjes).


4. Voor de mosselsaus: Meng de azijn, mosterd en mayonaise in een kom goed door elkaar.


5. Verdeel de saus in twee aparte leuke potjes.


6. Haal de mosselen van het vuur en laat de frietjes in een kom met keukenrol uitlekken.
7. Serveer nu alles op een bord.

Tip: Je kunt bij de mosselen ook wat witte wijn doen ipv het water. Of je kunt er ook wat lookpoeder bijdoen.
De mosselgroenten kun je ook zelf maken door een prei, ajuin, selder en wortelen in stukjes te snijden.

Smakelijk!





Geen opmerkingen: